Algemeen

Coolrec is gestart met de verwerking van CRT-schermen voor de non-ferro recycler WERBA uit Uruguay. De Uruguayaanse marktleider koos voor de WEEElabex-gecertificeerde recycler Coolrec, omdat het land geen milieuvriendelijke oplossing kent voor de verwerking van CRT-schermen. Op jaarbasis gaat Coolrec naar verwachting 300.000 kilo schermen verwerken tot grondstof voor nieuwe producten.

Het familiebedrijf WERBA werd in 1935 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot markleider in de recycling van non-ferro materialen, afgedankte elektrische en elektronische apparaten en batterijen. Daarnaast produceert het bedrijf ook koperdraad uit afval. WERBA is verheugd met de intercontinentale samenwerking. “Ons tachtigjarige recyclingbedrijf is altijd op zoek naar milieuvriendelijke oplossingen voor ieder type materiaal dat in onze fabriek komt’, aldus Emiliano Avondet, Hoofd Productie bij WERBA.

Uruguay is een klein land en kent volgens Avondet geen oplossing voor de verwerking van dit type afval. “Daarom waren wij op zoek naar een oplossing in het buitenland. Zo hebben wij Coolrec gevonden en daarmee ook de perfecte oplossing voor de recycling van afgedankte CRT-monitoren uit Uruguay. Met de eerste goede recyclingresultaten van CRT-schermen bekijken we nu ook de mogelijkheden om de samenwerking met Coolrec uit te breiden op andere materiaalstromen, zoals plastic en WEEE.”

Coolrec is gespecialiseerd in het verwerken van elektrische apparaten en elektronicaproducten tot hoogwaardige secundaire grondstoffen. Arjen Wittekoek, directeur Coolrec: “De 300 ton CRT-schermen (Cathode Ray Tube) recyclen we op onze locatie in Willenbroek in België. Hier halen wij de schermen uit elkaar, zodat we het plastic, koper, elektronica, glas en printkaarten kunnen scheiden. Een shredder breekt vervolgens de schermen, waarbij het fluorescentiepoeder tijdens het proces apart wordt opgevangen. Het glas krijgt in het vervolgtraject een tweede leven, het schadelijke fluorescentiepoeder wordt door een gespecialiseerde organisatie verder verwerkt tot duurzame energie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven