Ga naar hoofdinhoud

Containermanagement en registratie van containerledigingen

Innovatie bij containermanagement verandert administreren in beheren

Dat ‘eenvoud het kenmerk is van het ware’ bewijst Pieter Bas Automatisering (PB) met de introductie van een module voor integraal containermanagement. Deze belangrijke innovatie is het antwoord op toenemende vragen uit de markt iets slims te bedenken voor het ingewikkelde containerbeheer. Een ‘truc’ om dat beheer – zowel wat betreft reparatie, onderhoud, routeplanning, registratie van ingezameld afval en financiële afwikkeling – te vereenvoudigen en kosteneffectiever te maken. Volgens consultant Pieter Janssen en verkoop adviseur Léon Fleischeuer van PB verandert de module containermanagement ‘administreren in effectief integraal beheren.’

Met de Containermanagement module registreert u de containers die bij de huishoudens in gebruik zijn. Deze registratie is vaak de basis van de hoogte van de afvalstofheffing. Het plannen van de plaatsingen, ruilingen, reparaties en het reinigen van de de containers kunnen in deze module op eenvoudige wijze bijgehouden worden.

Met deze module kunnen de voorbereidingen getroffen worden voor de invoering van Diftar. Indien er chips in de containers gemonteerd zijn kunnen deze bij lediging (op het voertuig) geregistreerd worden. Op basis van de ledigingen kan er dan afgerekend worden. Ook is het mogelijk op gewicht af te rekenen.