Ga naar hoofdinhoud

Coca-Cola maakt dop vast aan fles voor betere recycling

Foto: Coca-Cola

Frisdrankmerk Coca-Cola maakt de doppen vast aan de flessen. Dit moet ervoor zorgen dat er minder doppen worden weggegooid en dus meer van de fles gerecycled wordt.

De nieuwe flessen worden nu op de markt geïntroduceerd. Het ontwerp van de nieuwe dop bestaat uit een veiligheidsring waaraan de hersluitbare dop is bevestigd met een eenvoudig lipje. Met deze stap voldoen de flessen aan de Single Use Plastics-richtlijn (SUP) voor aangehechte doppen die in 2024 van kracht wordt. De aangehechte dop zorgt ervoor dat het inzamelen eenvoudiger wordt en het voorkomt dat losse doppen achterblijven als zwerfafval. Volgens het merk is het daarmee de eerste frisdrankproducent in Nederland die de overstap op dit type flessen aankondigt. “Hoewel het een ogenschijnlijk kleine verandering lijkt, is de aangehechte dop een innovatief ontwerp,” zegt Karlijn in ‘t Veld, Country Director bij Coca-Cola in Nederland. “De productie is een complex proces, maar is er een waarvan we hopen dat het een grote impact zal hebben, zodat geen dop achterblijft wanneer consumenten onze flessen inleveren.

Gerecycled plastic

Alle Coca-Cola flessen worden sinds vorig jaar gemaakt van 100% gerecycled plastic. Ook de transportverpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled plasticfolie. Daarnaast kondigde Coca-Cola in Nederland aan dat ze, samen met andere producenten, geen handgrepen meer toevoegen aan de multipack-verpakkingen voor plastic flessen.  

Eén reactie op “Coca-Cola maakt dop vast aan fles voor betere recycling

  • Guus Westra

    Nou, da’s dan jammer voor Coca-Cola.
    Dan maar een alternatief merk zoeken.
    Die doppen werden / worden apart gespaard voor de KNGF, geleide honden.
    Dom dom dom.

Reacties zijn uitgeschakeld.