Algemeen

Coca-Cola in Nederland gaat met de merken Chaudfontaine, Honest en GLACÉAU Smartwater over op flessen gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET). Het doel is om tussen eind 2019 en begin 2020 in heel West-Europa met deze drie merken over te stappen op 100% rPET. Vanaf dat moment wordt elk jaar 10.000 ton nieuw plastic bespaard.

In Nederland is Chaudfontaine vanaf oktober als eerste merk beschikbaar in 100% rPET. De andere twee merken volgen later dit jaar. Dit wil zeggen dat de fles volledig gemaakt is van gerecycled plastic, afkomstig uit door de consument gebruikte en ingezamelde (fris)drankflessen. Alleen al met Chaudfontaine wordt hierdoor jaarlijks in Nederland 4.400 ton nieuw plastic bespaard.

Naast de PET-flessen kijkt Coca-Cola ook naar mogelijkheden om de secundaire verpakkingen verder te verduurzamen. Zo zijn vanaf oktober ook de omverpakkingen van de multipacks Chaudfontaine gemaakt van 100% gerecycled plastic. Coca-Cola werkt toe naar de doelstelling om tegen 2025 minimaal de helft van het materiaal dat wordt gebruikt voor alle PET-flessen te laten bestaan uit gerecycled plastic. Deze doelstelling is onderdeel van het West-Europese duurzaamheidsactieplan ‘This is Forward’.

In Nederland loopt Coca-Cola voorop als het gaat om het percentage recycled plastic in haar verpakkingen. Het bedrijf behaalt de doelstelling van 50% gerecycled plastic in alle PET-flessen al dit jaar. Waar mogelijk probeert Coca-Cola extra stappen te zetten, om de hoeveelheid gerecycled plastic in haar verpakkingen te verhogen.

Ben Bijnens, Country Director Coca-Cola Nederland: “We zetten hiermee opnieuw een belangrijke stap om onze verpakkingen steeds duurzamer te maken. Vanaf eind dit jaar zijn Chaudfontaine, Honest en GLACÉAU Smartwater alleen nog maar verkrijgbaar in flesjes die zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic. En we blijven met al onze vijftien merken continu in ontwikkeling. Zo verkopen we in Nederland sinds vorige maand Sprite in een transparante fles, waardoor het materiaal beter kan worden gerecycled tot een nieuwe fles.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven