Algemeen

‘Circulair bed te lease’

Beter Bed introduceert half april een circulair bed in Nederland. De boxspring is via een leaseconstructie te huur bij het bedrijf. Beter Bed introduceert ook een nieuw duurzaam slaapconcept. Beter Bed is naar eigen zeggen de eerste in de industrie die een circulair ontworpen bed introduceert.

Het bed is demontabel en recyclebaar. De grondstoffen zijn gemaakt van mono-materialen, wat de recyclebaarheid ten goede komt. Omdat het bed modulair ontwikkeld is, zijn losse onderdelen volgens Beter Bed eenvoudig te vervangen. Klanten leasen de boxspring en betalen alleen voor het gebruik. Het gebruik van de boxspring kost minimaal 1,43 euro per nacht. Na afloop van de leasetermijn kan er weer gekozen worden voor een nieuwe boxspring.

De Element-boxspring is ook het eerste bed in een nieuwe productlijn van Beter Bed: Groen slapen. De term ‘staat voor goed slapen op producten waar bij de ontwikkeling nadrukkelijk rekening is gehouden met duurzaamheidsaspecten’, stelt het bedrijf.

Circulariteit en recycling worden in de beddenwereld al langere tijd nagestreefd. Zo ontwikkelen beddenfabrikant Auping en DSM Niaga een matras dat volledig recyclebaar moet zijn. Auping heeft nu al een recyclesysteem, waarbij klanten die een nieuwe matras kopen hun oude matras kunnen inleveren. Hierbij wordt negentig procent van de grondstoffen en materialen gerecycled, tot bijvoorbeeld judomatten of banken.

Een ‘leasemodel’ voor producten of diensten bestaat al langer. Ook in de beddenwereld is leasen geen noviteit meer. De online webshop Bedgarant biedt sinds 2015 de mogelijkheid om drie soorten bedden te leasen. Bij Bedgarant wordt overigens niet over circulair gebruik gesproken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven