Algemeen
Renasci vestiging in Oostende, België Foto: Renasci

Renasci, het in België gevestigde chemische recyclingbedrijf, is voor een groot deel in handen gekomen van Borealis. Dit is een wereldleider in Polyolefinen oplossingen en Europees grote speler op de markt in basischemicaliën, meststoffen en de mechanische recycling van kunststoffen.

In juli 2021 nam Borealis al een belang van tien procent in Renasci. Dit is nu verhoogd tot een meerderheidsbelang van 50,01 procent. Volgens het bedrijf is dit “Een teken van aanhoudend vertrouwen in het potentieel van Renasci’s gepatenteerde (Smart Chain Processing) SCP-concept om de circulaire transformatie te stimuleren.” Borealis zegt dat de investering een belangrijk onderdeel is van haar strategie naar een verzesvoudiging van het volume van circulaire producten en oplossingen tot 600.000 ton in 2025. Dit loopt daarna op tot 1,8 miljoen ton in 2030. De overname zal Borealis helpen deze doelstellingen te bereiken door op lange termijn meer toegang te bieden tot chemisch gerecycleerde grondstoffen uit de Renasci fabriek in Oostende en door toegang te verlenen tot belangrijke circulaire technologieën”, aldus het persbericht.

Het SCP-concept zou uniek zijn omdat het de verwerking van meerdere afvalstromen met behulp van verschillende recyclingtechnologieën onder één dak mogelijk maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.