Ga naar hoofdinhoud

CEO van Brightlands Chemelot Campus Bert Kip kondigt vertrek aan

Foto: Brightlands Chemelot Campus

Na ruim tien jaar neemt de CEO van Brightlands Chemelot Campus, Bert Kip, per 1 juli aanstaande afscheid. De Campus is partner van de Chemelot Circular Hub, waar verschillende projecten lopen om tot een circulaire economie te komen, waaronder dus ook verschillende recyclingoplossingen. Onder het bewind van Kip groeide ook Brightlands Circular Space.

In 2012 werd Bert Kip gevraagd om op het voormalige Research & Development terrein van DSM als CEO leiding te geven aan de ontwikkeling van een innovatiecampus op het gebied chemie en materialen. Dit groeide uit van een bedrijventerrein met 1.000 banen naar een duurzame community van professionals in de wereld van de duurzame chemie, circulaire materialen en biomedische innovaties. Op dit moment bestaat dit uit 110 organisaties met ruim 3.000 arbeidsplaatsen en 1.250 studenten., met de ambitie om in 2030 door te groeien naar 5.000 arbeidsplaatsen.

Brightlands Circular Space

De groei zal ook vooral zitten in de Brightlands Circular Space, met een groeistrategie waarin aandeelhouders samen blijven optrekken. Daarmee houden zij de ontwikkeling van campus en regio in eigen hand en is er veel vertrouwen om brede welvaart voor onze regio als ook goede diensten en producten voor de wereld te kunnen blijven realiseren.

“Ik ben bovenal trots en dankbaar voor wat ik samen met velen in de afgelopen 10 jaar heb mogen en kunnen realiseren. Een groei- en transformatieproces van een plek met een rijke historie, naar een plek met een grote toekomst. Dat was beslist geen peulenschil. Ik durf te stellen dat we een uniek model hebben gerealiseerd en ben blij met het commitment dat ook de komende jaren samen wordt doorgepakt. Het is algemeen bekend dat het bouwen van een innovatiecampus een lange adem vergt. Voor mijzelf, maar ook voor de campus, is het daarom gezond om juist nu, na ruim 10 jaar, de leiding over te dragen”.

De Raad van Commissarissen van Brightlands Chemelot Campus is bezig met zijn opvolging.

Lees ook: