Algemeen

Scheffer Recycling gaat het complete weegproces digitaliseren en automatiseren. Het bedrijf, gespecialiseerd in puin breken, koos bewust voor de standaard afvalsoftware van PieterBas Automatisering. Waarom wordt duidelijk uit de toelichting van verkoopadviseur Frank Dusée.

“PieterBas is een naam in de markt en heeft de afgelopen dertig jaar al meer dan driehonderd afvalinzamelaars en -verwerkers geautomatiseerd. Mede die track record was een belangrijke doorslaggevende reden in de keuze.” Scheffer Recycling is gespecialiseerd in puin breken, en beschikt over de één na grootste rupsmobiele puinbreker ter wereld. Het bedrijf gaat vrachten digitaal wegen, inclusief de digitale vooraanmelding met de EBA – de elektronische begeleidingsbrief afval. Direct daarna gaat het gewicht automatisch digitaal naar alle betrokken partijen in de afvalketen.

Met de nieuwe software wordt het weegproces gestroomlijnd, aldus Dusée. “Dit werkt in de praktijk makkelijk en snel. Ook is de kans op fouten kleiner en is er op kantoor minder handling, omdat papieren documenten als het geleidebiljet en de weegbon zijn gedigitaliseerd. Bovendien staat na het wegen van een vracht de order direct klaar om te factureren. Nota’s kunnen daardoor eerder de deur uit waardoor ze sneller worden betaald. Per saldo heeft digitaal wegen daardoor een positief effect op de cashflow.”

Scheffer Recyling is een nieuw bedrijf en een honderd procent dochter van de Scheffer Groep, zegt Dusée. “Voorop lopen met het gebruik van nieuwe technologie is voor het bedrijf belangrijk. Illustratief daarvoor is de hypermoderne puinbreker om het puin te breken. We zijn al meer dan dertig jaar toonaangevend en pikken ontwikkelingen razendsnel op om ze te vertalen naar nieuwe functionaliteiten in onze afvalsoftware.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven