Algemeen

De campagne ‘Zuivelpak volledig recyclebaar’ is maandag van start gegaan. Hiermee willen de zuivelindustrie, de supermarktbranche en drankenkartonproducenten de consumenten informeren over de goede recyclebaarheid van zuivelpakken. Een Nederlands huishouden gebruikt jaarlijks zo’n driehonderd drankenkartons, waarvan het merendeel zuivelpakken zijn. Ook producten als water, sap, soep en sauzen worden verpakt in drankenkartons. Al deze pakken kunnen worden gerecycled en dat gebeurt steeds vaker.

Sinds enkele jaren worden drankenkartons op verschillende manieren ingezameld en gerecycled. Dat wordt via de commercial van zuivelpak.nl aan alle consumenten duidelijk gemaakt. Van drankenkartons worden allerlei nieuwe producten gemaakt. Een drankenkarton bestaat uit karton, een dop en dun laagje aan de binnen- en buitenzijde van plastic, en soms ook een binnenlaagje van aluminium. Al deze materialen kunnen tegenwoordig worden gerecycled.

De commercial ‘Zuivelpak volledig recyclebaar’ is tot aan de zomer te zien als pre-roll bij Uitzending Gemist van de STER. Daarnaast wordt de campagne continu gepromoot via Facebook, het Zuivelpak YouTube-kanaal, de campagnewebsite www.zuivelpak.nl en andere online en offline media. Zuivelpak is een initiatief van de zuivelindustrie, de supermarktbranche en drankenkartonproducenten.

1 reactie op “Campagne recycling drankenkartons van start

  1. SeppR schreef:

    Voor de particulier, om het makkelijk te maken. 2 soorten afval-scheiden in een rolcontainer van 240 liter. Koop een SeppR of kijk op onze website. http://www.seppr.nl. Afval-scheiden begin bij je zelf!!!!

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven