Ga naar hoofdinhoud

Buurtbewoners eisen vertrek recycler in Leek

Bij de brand kwamen geen geen schadelijke stoffen vrij en was er geen gevaar voor de omwonenden. Foto: Shutterstock (ter illustratie. niet de brand bij Hummel)

Recyclingbedrijf Hummel in Leek kampte enige tijd geleden met een grote brand. Deze begon in de keuken en legde een deel van het bedrijf in de as. Naar aanleiding van deze brand boden buurtbewoners een petitie aan bij de gemeenteraad van het Westerkwartier, waarin ze aangeven dat Hummel van zijn huidige locatie moet verdwijnen. Zo meldt RTV Noord.

‘Het is nu de tijd voor Hummel om te verhuizen”, is de titel van de petitie die door buurtbewoner Mercedes Prinsen werd aangeboden aan burgemeester Ard van der Tuuk. Daarbij zegt Prinsen dat ‘recyclingactiviteiten garantie zijn voor brand’ en het afwachten is wanneer de volgende uitbreekt. De veiligheid van de bewoners in de wijk zou volgens haar niet gewaarborgd zijn. Volgens RTV Noord werden er 80 handtekeningen verzameld in de drie straten om het recyclingbedrijf heen. Daar tekende overigens niet iedereen de petitie.

Geen schadelijke stoffen

Tijdens de brand die het recyclingbedrijf in augustus heeft geteisterd kwamen geen gevaarlijke stoffen vrij. In de omgeving van het bedrijf waren restanten van verbrand materiaal gevonden, maar na onderzoek bleken die geen gevaar te vormen voor de gezondheid van de omwonenden.

Brandpreventie dik in orde

Na afloop van de brand lieten dienstdoende brandweerlieden aan RTV Noord weten dat Hummel de brandpreventie in orde had. Er was zelfs meer aan brandpreventie gedaan dan noodzakelijk voor dit type bedrijf. Daarnaast heeft Hummel ook alle vergunningen op orde. Hummel kon ook op steun rekenen in de dagen en weken na de brand. Ze kregen bloemen en kaarten toegestuurd. Ook werd hulp aangeboden. De heren van Hummel bedankten iedereen die ze een warm hart hebben toegedragen via hun Facebook pagina.

Lees ook: