Algemeen

We staan er niet dagelijks bij stil maar de bodems van onze zeeën en oceanen zijn bedekt met 10-duizenden kilometers communicatiekabel. Omdat vandaag de dag de communicatie via satellieten verloopt zijn de kabelverbindingen overbodig geworden.
De Amsterdamse firma CRS Holland heeft in samenwerking met Subsea Enviromental Services Ltd. een speciaal schip ontwikkeld om deze overbodig geworden diepzeekabel onder alle weersomstandigheden en liggend op dieptes tot wel 7 km op te halen en aan land te brengen.
Het speciaal geconstrueerde schip heeft in het laadruim een 5 tal enorme containers waarin de kabel wordt opgerold om zo een maximale beladingsgraad te bereiken. Aan land gekomen “spuwen” deze 5 containers de kabel gelijktijdig aan wal.
De Bronneberg Forfex alligator scharen werden geselecteerd om deze kabel geheel automatisch op lengte van ca. 11 mtr te knippen om deze vervolgens in containers te kunnen laden en naar de dichts bij zijnde verwerker te transporteren.
Momenteel wordt een kabel opgehaald met een lengte van 6000 km. Deze kabel weegt 3,8 kg per meter. Het koperaandeel hiervan is 30%.

Meer informatie: Bronneberg B.V.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven