Ga naar hoofdinhoud

Breed aanbod gerecyclede plastics met Plastiloop

Foto: Veolia

Recycler Veolia komt op de markt met een nieuw concept in gerecyclede plastics. Plastiloop. Met dit nieuwe concept kunnen klanten gerecycled plastic kopen aan de hand van een gestructureerd en toepassingsgericht assortiment polymeren dat voldoet aan hun specifieke behoeften.

Veolia biedt haar klanten een assortiment van hoogwaardige, kant-en-klare gerecyclede kunststoffen: PET, PP, HDPE, PS, ABS, LDPE en PC. Deze circulaire kunststoffen kunnen gebruikt worden in productielijnen in verschillende sectoren, zoals in de verpakkings-, textiel- en autoindustrie, de landbouw, in de productie van huishoudapparaten en in de bouw. Met deze circulaire kunststoffen kunnen klanten hun ecologische voetafdruk verkleinen zonder aan productkwaliteit in te leveren

Veolia heeft snel toegang tot bronnen van plastic afval overal ter wereld. Met 37 fabrieken is Veolia wereldwijd actief in de plasticrecycling. In 2021 produceerde zij ongeveer 476.000 ton circulaire kunststoffen. Sinds 2016 is haar wereldwijde recyclingcapaciteit vervijfvoudigd. In 2023 wil Veolia 610.000 ton gerecyclede kunststoffen produceren.