Algemeen

Braam Bier regelrechte hit

Fris, blond, met een bittere nasmaak. Kortom, een heerlijk biertje. Afkomstig van een recyclingsbedrijf. Hè? Wat heeft een hergebruiker van grondstoffen nou te maken met het brouwen van bier? “Alles”, zegt Rutger Baars uit Akersloot. Hij is directeur van Braam Recycling in Beverwijk. Het bier is een regelrechte hit: de eerste 3.500 flesjes waren zo weg.

“Ze zijn beide bezig met het maken van mooie natuurlijke producten”, vervolgt Baars zijn verhaal. En dat laatste is één van de redenen dat de onderneming in het havengebied haar eigen biertje heeft. ‘Braam Bier’ heet het alcoholisch drankje dat in korte tijd razend populair is geworden. Volgende week volgt een nieuwe levering die drie keer zo groot is: 10.000 flesjes. “Ook eigenaren van cafés hebben al gevraagd of ze Braam Bier in hun assortiment kunnen opnemen.”

Terwijl het eigenlijk vorig jaar als een geintje begon. Een leuk origineel geschenk voor de klanten. Weer eens iets anders dan een agenda of kalender. ,,In onze klantenkring, met veel aannemers, is bier populair. Vandaar dat we contact hebben gezocht met de Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest. Met de vraag of zij een lekker biertje konden maken.”

Dat is de bierbrouwer gelukt, kon het testpanel tevreden vaststellen. Het bier (met 5,5 procent alcohol) zou geserveerd worden tijdens het jaarlijkse zomerfeest voor klanten en personeel. Maar dat ging vanwege corona niet door. “Na wat brainstormen, kwamen we op het idee om de flesjes premiumbier af te leveren bij onze klanten in Noord- en Zuid-Holland”, aldus Baars. “Niet zomaar. Maar per vijftien stuks in een houder van anderhalve meter, een verwijzing naar de coronamaatregel.”

Een bestelbusje werd omgetoverd tot een Braambierbestelbus, inclusief het logo van het biermerk: een silhouet van schelpenvisser Dorus Braam met paard en wagen. De IJmuidenaar startte 85 jaar geleden met het bedrijf. “Ik kreeg ontzettend veel positieve reacties. Vandaar dat we volgende week weer een rondje geven aan de klanten.” De directeur denkt al vooruit. “Misschien dat we dit erbij blijven doen. We hebben alles in huis: een eigen recept, eigen bierviltjes, eigen flesjes, eigen openers, noem maar op.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven