Ga naar hoofdinhoud

BOA balenpers verperst autobanden in goede balen

Begin december 2008 heeft BOA Recycling Equipment bij een klant in Duitsland een test uitgevoerd met het persen van autobanden. Tijdens deze test heeft een BOA balenpers oude autobanden succesvol verwerkt in goed gevormde, zware stapelbare balen.

Wanneer men autobanden wil persen loopt men vaak tegen problemen aan. Het expansieve materiaal drukt bijvoorbeeld een enkele voorpersklep omhoog, of kan niet goed door een snijpers worden gesneden. Tijdens de test kwamen dergelijke problemen niet voor. Onze kanaalbalenpers met twee voorperskleppen en een perskanaal van 1100x720mm (type Impress D130) perste de banden probleemloos in goede balen.

Grote kostenbesparing met persen autobanden

Wat is de mate van verdichting van de autobanden? Ze werden los aangevoerd in twee trucks: één wagen met twee containers van 20 m3 en één Walking floor truck van 70 m3. De geperste balen vulden slechts één truck halfvol. De balen zijn overigens ook zeer sterk. Dat bewijst het feit dat we ze hebben laten vallen van een hoogte van ca. 3 meter en de balen heel bleven. Na de val knapten de draden niet en vielen de balen niet uit elkaar.Het persen van autobanden kan dan ook een grote kostenbesparing op de transport- en opslagkosten opleveren.

Meer informatie over autobanden verpersen

Wilt u meer informatie over deze test met autobanden? Bekijk de video van de test op onze website. Meer weten over de gemeten baalgewichten? Neem dan vrijblijvend contact op met BOA Recycling Equipment.