Algemeen
BIR congres in Barcelona

Het Bureau of International Recycling houdt zijn 2023 Spring Convention & Exhibition op 22-24 mei in Amsterdam. Het moet een gedenkwaardige conferentie worden, want de wereldrecyclingorganisatie viert dan haar 75-jarig bestaan.
Op 18 maart 1948 kwamen vooraanstaande recyclers uit de Benelux-landen bijeen in het Amsterdamse Amstel Hotel voor een feestelijke receptie, waarbij twee directeuren en eigenaren van een gerenommeerd Nederlands recyclingbedrijf hun buitenlandse gasten voorstelden een grensoverschrijdende recyclersvereniging op te richten. De voorzitters van de Belgische en Nederlandse schrootorganisaties besloten Luxemburg, Frankrijk en Groot-Brittannië uit te nodigen om toe te treden tot de organisatie, die officieel de naam Bureau International de la Récupération kreeg tijdens de eerste officiële vergadering in juni 1948, opnieuw in Amsterdam. Ditmaal in het Carlton Hotel.

75 jaar later staat BIR sterk, “met een voortdurend groeiend ledenbestand, een gediversifieerde materialenportefeuille en invloedrijke banden met internationale wetgevers en supranationale organisaties”. Het hele jaar door zal BIR deze mijlpaal samen met zijn leden en de bredere recyclinggemeenschap vieren.

Ga voor meer informatie naar www.bir.org

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.