Algemeen

Bier brouwen met ‘geredde’ pompoenen

Groente en fruit met schoonheidsfoutjes worden steeds vaker ‘gered’ van de biovergister. Zo ook door bierbrouwer Lowlander. Het biermerk heeft een najaarsbier gebrouwen met daarin pompoenen die om schoonheidsfoutjes werden afgekeurd.

De Lowlander Pumpkin Weizen draagt bij aan de strijd tegen voedselverspilling. Chief Botanical Officer van het biermerk, Frederik Kampman: “Het najaar staat veelal in het teken van bokbieren, die voornamelijk te herkennen zijn aan hun zoete, vrij zware karakter. We kozen voor een veel frisser alternatief door te brouwen met seizoensgebonden botanicals die het herfstgevoel perfect weten te vangen – zonder dat het te heftig wordt. Het resultaat is een niet te zoet, makkelijk drinkbaar bier waar we tegelijkertijd pompoenen mee hebben kunnen redden. Zo ga je ,terwijl je geniet van een botanisch gebrouwen bier, ook nog eens voedselverspilling tegen”.

Het is niet de eerste keer dat Lowlander brouwt met natuurlijke reststromen. Zo is er de 0.00% Wit
gebrouwen met overgebleven citrusschillen uit de horeca en de Winter I.P.A. gebrouwen met
teruggewonnen sparrennaalden afkomstig van kerstbomen..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.