Ga naar hoofdinhoud

BIA b.v. levert eerste Rockster R900 mobiele breker in Nederland

BIA b.v., importeur van Komatsu gaat dit jaar haar activiteiten uitbreiden met machines voor de recycling markt. Een belangrijke start is reeds gemaakt met het importeursschap van Metso Minerals en de levering van compacte mobiele breek- en zeefinstallaties van het Oostenrijkse Kormann Rockster Recycler.

De primeur voor de eerste door BIA b.v. geleverde Rockster mobiele breker in Nederland, de Rockster R900, gaat naar het veelzijdige sloopbedrijf Daanen & Rodenburg Sloopwerken BV uit Beneden-Leeuwen. Daanen & Rodenburg is in 2002 voortgekomen uit Daanen Altforst BV (reeds 25 jaar actief in transporten, machineverhuur en grondwerken) en Joop Rodenburg Sloopwerken BV (actief in sloopwerken met rupskraan).

De eerste grote klus van de Rockster R900 bestond uit het breken van zwaar puin, zoals stenen, asfalt en beton blokken. De metalen uit het gebroken puin worden middels een magneetband gescheiden van het eindmateriaal. Voor het beladen van de breker gebruikt Joop Rodenburg de Komatsu PC210-8 rupsgraafmachine.

Technische gegevens Rockster R900 mobiele breker:
Invoer opening – 900 x 720 mm
Rotor diameter – 1020 mm
Output – afhankelijk van materiaal max. 200 ton per uur
Aandrijving – hydrostatisch
Motor – 6,8 liter zes cilinder John Deere TierIII (181kW @ 2.000 tpm)
Lengte – 9,60 meter
Hoogte – 3,20 meter
Breedte – 2,50 meter
Eigen gewicht – 24,9 ton
Uitstorthoogte centrale afvoerband: 3,20 meter
Uitstorthoogte magnetische sorteerband: 2,30 meter