Algemeen

Bever zet flink in op recycling

Deze zomer startte outdoorspecialist Bever in vier winkels met een recycleprogramma. Naar aanleiding van deze succesvolle pilot gaat de keten nu in alle 43 vestigingen het inzamelproject opstarten. Klanten kunnen hierbij onder andere kleding, schoenen, regenjassen, petjes, hoeden, mutsen en sokken inleveren.

Doel is dat alle ingeleverde kleding en materialen volledig worden hergebruikt of gerecycled. De sociale onderneming Sympany – die ook met onder meer denimmerk Kuyichi en Bonne Suits samenwerkt – zorgt vervolgens dat van alle herbruikbare materialen de levenscyclus wordt verlengd of dat ze via andere partners worden gerecycled.

Zo worden oude slaapzakken aan stichting Sheltersuit gedoneerd, die hiervan water- en winddichte jassen voor daklozen en vluchtelingen maakt. Niet herdraagbare denim en wol dat overblijft, wordt door partner Blue Loop verwerkt tot nieuwe kleding.

Consumenten van Bever kunnen met hun oude spullen – in een dichte zak – terecht bij een speciale container in een van de Bever-zaken. Na het inleveren ontvangen zij een houten schijfje met een code, die goed is voor vijf euro, bij besteding van minimaal 50 euro. Onder voorwaarde dat de voucher direct tijdens hetzelfde bezoek wordt ingezet.

Pieter Saman, ceo bij Bever in een bericht: “Natuurlijk verkopen we duurzame en verantwoorde merken en bieden we onderhouds- en reparatieservice aan. Maar we zijn ons ervan bewust dat met de verkoop van onze producten de wereld niet per se een schonere plek wordt. Hiervoor willen we onze verantwoordelijkheid nemen.”

Dit bracht Bever op het idee om een recycleproject te starten. Saman: “Op die manier kunnen we onze bijdrage aan een duurzamere wereld vergroten. Het is een uniek, circulair concept waarbij de liefde voor buiten centraal staat.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven