Algemeen

De koers van het aandeel Renewi op de Amsterdamse effectenbeurs steeg dinsdag bijna naar recordhoogte. Aanleiding was nieuws over een nieuwe aandeelhouder. Investeringsfonds Spice Investments meldde een belang van 4,3 procent in het afvalverwerkingsconcern, het fusiebedrijf van het Eindhovense Van Gansewinkel en het Britse Shanks.

Achter Spice Investments gaan gerenommeerde namen schuil. Het fonds wordt mede geleid door voormalig Delta Lloyd-topman Niek Hoek en oud-DHV-topman Stephan Nanninga. Spice Investments richt zich op verwerving van een ‘substantieel minderheidsbelang in ondergewaardeerde ondernemingen’. Het heeft tot doel om samen met het management en andere belanghebbenden de prestaties en de financiële waardering van het bedrijf te helpen verbeteren.

Renewi verkreeg eind januari 2020 een beursnotering in Amsterdam, naast zijn notering in Londen. Dinsdag steeg de beurskoers op het Damrak in eerste instantie met drie procent naar 6,91 euro, net onder de recordkoers van 7,04 euro.