Algemeen

Nu er voor velen alle tijd is om uitgebreid te koken en in de tuin te werken, puilen veel containers in de regio uit. Afvalbeheerders zien een flinke toename van huisvuil. “Al het vuil dat normaal gesproken op het werk wordt weggegooid, komt nu bij het huishoudelijk afval terecht”, zegt een woordvoerster van Cure in het Eindhovens Dagblad

De groeiende berg huisvuil zorgt nog niet voor problemen. “Door het sluiten van onder andere bedrijven is de volumestijging door de huishoudens en milieustraten goed op te vangen”, aldus een woordvoerder van Renewi. “Wel geven we prioriteit aan de zorgsector. We voorzien hen van de juiste inzamelmiddelen zodat ziekenhuisafval kundig en snel afgevoerd kan worden.”

Ook Cure kan het extra aanbod uit de huizen aan. “Het is voorjaar en dat geeft elk jaar een piek. Mensen gaan in hun tuin aan de slag en gaan de zolder opruimen. Dat merken we aan vollere GFT bakken en meer bezoekers op de milieustraten. Helaas merken we dit ook aan meer bijzetafval rondom de containers. Dit is geen abnormaal fenomeen. Wat we wel merken is dat de opruiming dit jaar wat vroeger gebeurt, omdat veel mensen inmiddels al enkele weken thuis zijn.”

“We zijn er op ingericht om dit soort seizoenspatronen te kunnen verwerken”, benadrukt de Cure-woordvoerster. “Zaak is dan wel dat wij het virus weg houden van onze mensen. Hiervoor hebben we intern alle mogelijke maatregelen genomen. Wij vragen ook alle burgers om het zelfde te doen en vooral afstand te houden van onze mensen, zodat zij hun werk kunnen blijven doen.”

Eerder riepen gemeenten in de regio al op om alleen gebruik te maken van de milieustraten als dat echt noodzakelijk was. “We laten nog maar een beperkt aantal mensen toe. Hierdoor ontstaan er lange wachtrijen.” Cure roept mensen op om de drukte niet op te zoeken en snoeihout of ‘zolderspullen’ zolang in de garage of in de tuin te bewaren tot het wel weer veilig is om naar de milieustraat te gaan. Renewi heeft verkeersregelaars ingezet bij milieustraten om de drukte in goede banen leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven