Algemeen

“We gaan verder. Dit is mijn toekomst.” Dat zegt Richie Berendsen van het autosloopbedrijf in Duiven dat vrijdag in vlammen opging. Rookwolken waren tot in de wijde omtrek te zien. Richie zegt tegen Omroep Gelderland afgelopen nacht maar een paar uur te hebben geslapen.

Hij spreekt namens zijn vader Louis, de oprichter van het bedrijf. “Hij heeft dit in veertig jaar tijd opgebouwd. Wat er nu is gebeurd, is een ramp.” Hoe het vuur dat zo om zich heen greep is begonnen, weet Berendsen (22) niet. Hij is de gedoodverfde opvolger van het getroffen bedrijf, waar honderden autowrakken uitbrandden. Hij vertelt dat hij als kleuter al op de sloperij rondliep. “Op zijn zeventiende ben ik in het bedrijf gestapt.”

Het huis en een loods op het terrein zijn verwoest. Beide gebouwen werden verhuurd. “Mijn vader kwam als baby in het huis en is er opgegroeid”, zegt Berendsen. De sloperij aan de Maststraat in Duiven stripte autowrakken. De restanten gingen daarna naar afnemers met een shredder. “We gaan verder. Dit is mijn toekomst.”

Kijk hier naar het interview op Omroep Gelderland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven