Ga naar hoofdinhoud

Benjamins geeft afgedankte kleding nieuw leven

Foto's Benjamins

Textielinzamelaar Sympany en oud- modestudent Jyoti Daalmans gaan samenwerken in een nieuw kledingconcept genaamd Benjamins. Ze tekenden hiervoor deze zomer een overeenkomst. Inmiddels heeft de winkel in hartje Utrecht haar deuren geopend.

In de winkel is niet alleen kleding te koop, maar ook gerecyclede items. Gedragen kleding kan er ingeleverd worden en er is een atelier waar kleding gerepareerd wordt. De tweedehands kleding wordt aan Benjamins geleverd door Sympany. Deze wordt gewassen en waar nodig gerepareerd zodat het als niet in de kledingrekken van de winkel komt te hangen. Het grootste deel van de kleding is er al eerder gedragen en bestaande materialen zijn de basis voor nieuwe producten. Zo werkt Benjamins aan een meer duurzame kledingindustrie.

Het starten van een winkel zoals Benjamins past goed bij de circulaire missie van Sympany. Lokaal hergebruik is nog steeds de meest duurzame optie. Ze zijn dan ook heel blij met de samenwerking met Daalmans. “Wij zijn er voor iedereen en willen het vooroordeel van tweedehands doorbreken met unieke, frisse en stijlvolle items. Met Sympany heb ik daar een ambitieuze en schitterende partner in”, aldus Jyoti Daalmans.

Foto’s Benjamins