Algemeen

Belgische sneakers van oceaanafval

De nieuwe sneakers van het Amerikaanse modemerk O’Neill – in samenwerking met de Portugese schoenenfabrikant Zouri – zijn gemaakt van plastic afval uit de oceanen. De modellen, die vanaf eind augustus in Europa te koop zijn, werden ontworpen in Antwerpen, door Brandsplus. Het bedrijf verwierf in 2019 de licentie voor het ontwerpen van O’Neill Footwear voor Europa en Rusland.

“Het was eigenlijk heel vanzelfsprekend dat O’Neill en Zouri de handen in elkaar sloegen”, zegt Dimitri Van Leuven, ceo van Brandsplus Group. “Beide merken delen namelijk dezelfde missie, onze oceanen beschermen. Al in de jaren tachtig, lang voor het een heet hangijzer werd, lanceerde O’Neill verschillende programma’s om jongeren te sensibiliseren over de impact van afval in de oceanen. Het merk steunde toen ook al zwerfvuilacties op stranden in California.”

“Op vlak van textiel staat O’Neill al erg ver”, gaat Van Leuven verder. “Tal van producten uit de O’Neill Blue-collectie, de ecologische lijn van het merk, zijn honderd procent gerecycleerd. Als vertegenwoordigers van O’Neill in Europa is het voor ons heel belangrijk die ecologische missie verder te ontwikkelen en uit te dragen.”