Algemeen
Een batterij tussen het schroot kan in rap tempo een grote brand veroorzaken. Foto: Shutterstock (Niet het betreffende bedrijf)

Een grote brand bij metaalrecycler HKS Metals in Amsterdam is waarschijnlijk ontstaan door een batterij in het schroot. Zo meldt vestigingsdirecteur Tom Verhoeven tegen regionale zender AT5. Hoewel het bedrijf investeerde in brandpreventie, kon deze brand niet voorkomen worden.

De brand bij HKS brak vrijdagavond uit en groeide al snel uit tot een grote brand. In de wijde omtrek was de rookontwikkeling groot en daarvoor werd een NL Alert uitgestuurd.

Niet in het afval

Verhoeven benadrukt bij AT5 hoe belangrijk het is dat batterijen apart worden ingezameld. Deze zijn vaker de oorzaak van (schroot)branden bij recyclingbedrijven.

1 reactie op “Batterij waarschijnlijk oorzaak grote brand metaalrecycler Amsterdam

  1. André Habets schreef:

    “…is waarschijnlijk ontstaan door een batterij…”
    Er was een tijd dat men iedere woningbrand weet aan de standby stand van de TV. Bewijs is daar zelden of nooit bewijs voor geleverd.
    De Haagse brandweer heeft zelfs getracht om TV branden op te roepen, hetgeen niet gelukt is (drie TV’s van verschillende merken).
    Beschadigde Li-Ion batterijen zullen zeker branden veroorzaken, maar om nou maar iedere schrootbrand daar aan te wijten? Maar terecht wordt er intensief ingezet op het gescheiden inzamelen van Li-Ion.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.