Algemeen

Hoewel er in Nederland jaarlijks meer dan vier miljoen kilogram draagbare batterijen en accu’s worden ingezameld en gerecycled, belanden er in het bedrijfsleven nog veel te vaak afgedankte batterijen bij het restafval. Het gaat om zo’n 160 duizend kilogram batterijen per jaar.

Deze batterijen komen samen met het restafval in de verbrandingsoven terecht en kunnen niet meer worden gerecycled. Met de Batterij Bewaarbox Zakelijk wil Stibat aandacht vragen voor de inzameling van batterijen en accu’s in het bedrijfsleven. Samen met afvalbedrijf Wastenet inzameling worden de batterijen kosteloos ingezameld, met het doel om de inzameling en recycling van afgedankte batterijen en accu’s te stimuleren

De verschillende inlevertonnen, -meubels en -dozen voor batterijen en accu’s zijn inmiddels een bekend gezicht in winkels in Nederland. Consumenten weten deze inleverpunten goed te vinden, maar bedrijven blijven achter met de inzameling van batterijen. “Wij zien nog veel te vaak dat batterijen en accu’s in het bedrijfsleven niet goed worden ingezameld”, aldus Jeanine van Dijk, Manager Marketing & Communicatie van Stibat.

“Ze liggen overal verspreid op kantoor: in kastjes, laatjes en bakjes en verdwijnen uiteindelijk bij het restafval. Met de Batterij Bewaarbox Zakelijk kunnen batterijen in het bedrijfsleven op een laagdrempelige manier worden ingezameld. Bedrijven kunnen de Bewaarbox op onze website bestellen en de batterijen en accu’s kosteloos laten ophalen door Wastenet inzameling.”

Bedrijven die hun batterijen nu al apart inzamelen via de Batterij Bewaarbox Zakelijk, moeten deze zelf wegbrengen naar de milieustraat van de gemeente of naar één van de ruim 25 duizend inleverpunten van Stibat. Om de inzameling en recycling te stimuleren, is Stibat een samenwerking aangegaan met afvalinzamelaar Wastenet inzameling, die de batterijboxen kosteloos komt legen.

Met de recycling van afgedankte batterijen worden waardevolle grondstoffen behouden voor hergebruik. Metalen zoals ijzer, koper, nikkel en kobalt worden hiermee teruggewonnen en weer gebruikt bij het maken van nieuwe producten zoals kranen, pannen of sieraden. De Batterij Bewaarbox Zakelijk is te bestellen via: www.stibat.nl/bewaarbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven