Ga naar hoofdinhoud

Bas van den Ende Recycling neemt Plastic Recycling Company over

Bas van den Ende en Dennis Jorissen. Foto: BVDER

Kunststofrecycler Bas van den Ende Recycling (BVDER) uit Hoek van Holland heeft Plastic Recycling Company (PRC) uit Schijndel overgenomen. Na de overname wordt de locatie in Schijndel vergroot van 8.000 vierkante meter naar 27.000. Voor de medewerkers van PRC verandert er verder niks.

Voor Bas van den Ende is deze overname een stap in de richting van een landelijke dekking. “Wij zijn klaar voor de volgende stap om onze klanten nog beter te kunnen bedienen. Door de overname zal het team groeien naar 65 werknemers waarmee we in 2023 maar liefst 90.000 ton product gaan verwerken”, zegt Bas van den Ende.

De naam van het Schijndelse recyclingbedrijf wordt veranderd in Bas van den Ende Recycling locatie Schijndel. PRC eigenaar Dennis Jorissen voegt zich bij de directie van BVDER. Dennis: “Door de overname kunnen we groei in de toekomst mogelijk maken en de productieprocessen nog beter optimaliseren, waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft.”

Harde kunststoffen

BVDER houdt zich voornamelijk bezig met de recycling van harde kunststoffen. Naast de kunststofverwerkingstak voor tuinmeubelen, pp kratten en bumpers heeft BVDER Schijndel ook een handelstak. In hoek van Holland is recent een lijn gestart voor het recyclen van Big Bags.