Ga naar hoofdinhoud

AVR – Van Gansewinkel neemt stortplaats in Tsjechië over

Het afval- en milieuconcern AVR – Van Gansewinkel heeft een stortplaats overgenomen in het Tsjechische Horní Benešov. In Tjechië wordt het overgrote deel van het afval nog altijd gestort. Op termijn zullen op de betreffende locatie ook andere vormen van afvalverwerking worden geïntroduceerd. De stortplaats zal geëxploiteerd gaan worden onder de naam Van Gansewinkel HBSS s.r.o. Door de overname verstevigt Van Gansewinkel Tsjechië haar positie in de regio Moravië-Silesië. AVR – Van Gansewinkel wil haar activiteiten in Centraal Europa de komende tijd verder uitbreiden.

Op jaarbasis zal op de stortplaats in Horni Benešov zo’n 50.000 ton afval gestort worden. Een deel van de stortplaats kan in potentie gebruikt gaan worden voor het composteren van organisch afval. Op een andere locatie in Tjechië zet Van Gansewinkel met het bedrijf Biocell al organisch afval om naar groene energie.

Van Gansewinkel is sinds het midden van de jaren ‘90 actief in de Tjechische afvalmarkt. Met vestigingen in Moravië (Opava, Ostrava, Koprivnice, Hranice, Olomouc, Brno) en dochtermaatschappij Tempos, in Breclav, voorziet zij dagelijks een groeiend aantal klanten van een steeds breder wordend dienstenpakket. Met de onderneming PETKA CZ is zij actief in de recycling van PET-flessen.