Algemeen

AVR sleept BAR-gemeenten voor de rechter

De gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk (BAR) worden door de Rotterdamse afvalverwerker AVR voor de rechter gedaagd. Het bedrijf vindt dat de gemeenten een verkeerde procedure voor het afvoeren en nascheiden van hun huishoudelijk afval hebben gevolgd. Dit blijkt uit een brief die de gemeenteraadsleden hebben ontvangen. Het kort geding vindt plaats op 14 januari.

NV BAR-Afvalbeheer, met wie de drie gemeenten samenwerken voor het verwerken van hun afval, verleende de opdracht voor het verwerken en nascheiden van huishoudelijk afval aan afvalverwerker Irado. Deze schakelde op diens beurt een bedrijf in Friesland in. Om die reden is NV BAR-Afvalbeheer mede-aandeelhouder van Irado geworden. De AVR vindt dat deze constructie niet mag. Door deze constructie maakten de Rotterdamse afvalverwerker en andere partijen geen kans op deze klus.

De BAR-gemeenten hadden een Europese aanbesteding moeten doen voor het vinden van een verwerker voor huishoudelijk afval is de AVR van mening. Er is meer informatie over de procedure van de drie gemeenten geëist door een van de andere partijen. AVR maakt echter meteen al gang naar de rechter. NV BAR-Afvalbeheer is nog steeds van mening dat het toekennen van de opdracht aan Irado juridisch correct is.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven