Algemeen

Auto’s gaan steeds langer mee. De gemiddelde leeftijd waarop een auto wordt afgedankt, is sinds 2010 met maar liefst twee jaar gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van Auto Recycling Nederland. Volgens de stichting komt dit vooral doordat de kwaliteit van nieuwe auto’s sterk is verbeterd. Ook economische omstandigheden en de prijs van een nieuwe auto verklaren waarom mensen langer met hun auto doen.

Feit is in ieder geval dat een auto tegenwoordig gemiddeld 18,4 jaar mee gaat, zo bericht Auto Recycling Nederland (ARN). In 2010 ging een auto nog bij een gemiddelde leeftijd van 16,3 jaar naar het autokerkhof. Daarmee is de gemiddelde leeftijd van een auto in acht jaar tijd met ruim twee jaar verlengd.

Maar ook al gaan auto’s gemiddeld genomen langer mee, er komt een moment dat de bezitter de auto afdankt en aan het eind van hun leven moeten afgedankte auto’s zo goed mogelijk worden gerecycled. Autodemontagebedrijven, shredderbedrijven en recyclingbedrijven blijven zoeken naar nieuwe methoden, om dit zo goed mogelijk te doen, aldus ARN. De uitdaging daarbij is om de materialen van 18 jaar oude auto’s verantwoord en hoogwaardig te recyclen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven