Ga naar hoofdinhoud

Arjen Wittekoek versterkt management Umincorp

Arjen Wittekoek (Foto: Umincorp)

De Nederlandse plastic recycling-specialist Umincorp heeft Arjen Wittekoek aangesteld als COO. Het bedrijf maakt een zeer snelle groei door en zet met deze benoeming een nieuwe stap in de verdere professionalisering. Wittekoek heeft jarenlang ervaring opgedaan binnen de Waste Management en Recycling sector. Zo was hij onder meer HR-directeur bij Van Gansewinkel, Managing Director bij Coolrec en CEO van Waste Vision.

Umincorp viel hem op door de snelle groei en innovatieve aanpak van plastic recycling. Hij gaat zich inzetten op het effectiever en efficiënter maken van de dagelijkse, primaire processen, om het bedrijf zo verder te helpen naar een volgende fase. Umincorp heeft een innovatieve manier van plastic recycling ontwikkeld, waardoor plastic-afval veel beter circulair ingezet kan worden. Bij Plastic Recycling Amsterdam wordt met behulp van deze technologie het plastic huisafval van 1 miljoen mensen verwerkt tot hoogwaardige grondstoffen voor nieuwe plastic verpakkingen.

Umincorp bouwt momenteel een nieuwe fabriek die een deel van deze grondstoffen op klantspecificatie brengt. Wittekoek gaat een belangrijke rol in deze keten spelen en zorgdragen voor de versterking van de operationele processen binnen Umincorp om zo voortdurend de plastic recycling-keten te verbeteren.