Algemeen

Apple heeft zijn jaarlijkse voortgangsrapport ‘Verantwoordelijkheid van toeleveranciers’ gepubliceerd. Daarin licht Apple toe wat het doet om de natuurlijke hulpbronnen van de planeet te beschermen en welke nieuwe onderwijsinitiatieven het heeft ontplooid.

Zo hadden eind 2018 17,3 miljoen werknemers van toeleveranciers van Apple een training over rechten op de werkplek hebben gevolgd. 3,6 miljoen werknemers hebben een vervolgopleiding gedaan en zijn getraind om hun vaardigheden aan te scherpen.

Alle eindassemblagefabrieken voor iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, AirPods en HomePod hebben nu het certificaat ‘Zero Waste to Landfill’ (geen restafval). Ook zouden ze miljarden liters minder water verbruiken en minder broeikasgassen uitstoten.

Jeff Williams, Chief Operating Officer van Apple stelt dat de onderneming elk jaar de lat een beetje legt voor zichzelf en de toeleveranciers. “Dit jaar mogen we nog meer mensen een kans bieden om verder te leren. In nauwe samenwerking met onze toeleveranciers proberen we nieuwe manieren te vinden om onze planeet leefbaar te houden voor toekomstige generaties.”

Apple stelt zijn toeleveringsketen verder geholpen te hebben om minder vaak een beroep te doen op natuurlijke hulpbronnen, minder gevaarlijke chemicaliën te gebruiken en de vervuiling terug te dringen. Zo hebben Apple-toeleveranciers in drie jaar tijd één miljoen ton minder restafval geproduceerd.

116 nieuwe toeleveranciers hebben zich aangesloten bij het Clean Water Program van Apple. In 2018 is zo 28 miljard liter water bespaard (4 liter per hoofd van de wereldbevolking). Apple heeft ook samen met zijn toeleveranciers gerealiseerd dat zij op jaarbasis ruim 466.000 ton minder broeikasgassen uitstoten (gelijk aan 100.000 auto’s per jaar minder op de weg).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven