Algemeen
Foto: Recycling International

De leden van het Bureau of International Recycling zijn in Amsterdam bijeenkomen om de 75e verjaardag van de organisatie te vieren. Deze conventie kon rekenen op recordaantallen. Tijdens een persbriefing aan de vooravond van het evenement zei scheidend voorzitter Tom Bird dat er 1.500 afgevaardigden aanwezig waren, die 750 bedrijven uit 60 landen vertegenwoordigden.

Bird zei dat hij er zeker van was dat de groei een gevolg was van de pandemie, toen BIR overschakelde van zijn traditionele formaat van twee ‘fysieke’ conventies naar online evenementen en veel grotere inspanningen leverde rond belangenbehartiging. Dit werd gewaardeerd werd door de leden. Tijdens een gesprek met Recycling International voorafgaand aan Amsterdam, merkte Bird ook deze belangrijke verandering op: “De pandemie stelde BIR in staat om het belang aan te tonen van de rol die het speelt in belangenbehartiging, wat misschien niet altijd op prijs werd gesteld. Toen we uit de pandemie kwamen, spraken de cijfers voor zich: recordaantallen bezoekers en leden en onze financiën zijn sterk. De dagen van slechts 400-500 deelnemers zijn voorbij.”

Bird vertelde tijdens de briefing dat het BIR meer personeel inzet voor belangenbehartiging en voegde eraan toe dat het een PR-strategie ontwikkelt over “hoe we extern communiceren, onze doelstellingen en hoe we worden gezien”. Er wordt ook nauw samengewerkt met nationale verenigingen om het brede scala aan gegevensverzamelingen in de sector samen te voegen.

In een opgewekt afscheid voordat het voorzitterschap overgaat naar de genomineerde Britse recycler Susie Burrage, prees Bird het werk van het BIR secretariaat in Brussel en het toezicht van penningmeester Andy Wahl – “hij heeft fantastisch werk geleverd en is nauwgezet geweest”. Toen hem werd gevraagd naar zijn vier jaar in functie, grapte hij: “Ik heb er genoeg van”.

Hij gaf toe dat één ding niet goed was gegaan. Hij gaf toe ontdaan te zijn over de reactie op een handelsforum in Brussel toen fysieke evenementen voor het eerst weer onder strikte regels werden toegestaan. “Sommige mensen zeiden “dat was niet zo goed als de BMR-conferentie in Dubai”. Ik antwoordde in niet mis te verstane bewoordingen en verontschuldig me daar niet voor. Er was misschien geen waardering voor hoeveel werk het team heeft verzet om ons evenement van de grond te krijgen.”

Bird kondigde ook formeel aan dat de conventie in oktober in Abu Dhabi zal plaatsvinden. Hij voegde eraan toe dat het door het huidige aantal BIR-conventies steeds moeilijker wordt om in Europa geschikte conferentiehotels te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.