Algemeen


Het Amerikaanse technologiebedrijf Koch Technology Solutions (KTS) gaat samenwerken met het Nederlandse Ioniqa Technologies. Het Amerikaanse bedrijf investeert 30 miljoen euro om Ioniqa’s PET upcycling technologie verder op te schalen voor de plastic industrie.

Ioniqa bedacht een chemische recycling-methode voor PET-afval, dat hiermee eindeloos kan worden gerecycled. Na dit proces blijft er een zuivere grondstof over. De partnerdeal met KTS kan helpen de techniek wereldwijd te commercialiseren. “Onze kennis in het afbreken van PET tot zeer zuivere PET grondstoffen sluit naadloos aan op de ervaring van KTS in het ontwerpen en licenseren van PET productieprocessen. We hebben het vertrouwen erin dat we gezamenlijk aan de sterke vraag naar gerecycled PET plastic kunnen voldoen en daarmee ook de planeet een stukje schoner maken”, aldus Tonnis Hooghoudt, CEO en Founder van Ioniqa.

Alle soorten en kleuren
Ioniqa is een ontstaan vanuit de Technische Universiteit Eindhoven. Het bedrijf is begonnen met PET, waarvan alle soorten en kleuren PET plastic omgezet worden tot hoogwaardige grondstoffen voor gerecycled PET. Dit kan vervolgens weer gebruikt worden als verpakking van voedsel.

Koch Technology Solutions (KTS) is dochterbedrijf van Koch Engineered Solutions

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.