Ga naar hoofdinhoud

ALLU vult haar gamma aan met serie breekbakken

Het Finse ALLU maakt al meer dan 25 jaar zeefbakken in allerlei types en uitvoeringen voor graafmachines, wielladers en schrankladers. Het gamma is nu aangevuld met een serie breekbakken voor graafmachines van 10 tot 35 ton. De ALLU-crusher maakt het mogelijk om zonder extra transportkosten, zeer eenvoudig materiaal te breken op de werf en te hergebruiken.

De robuuste breekbak is ontworpen om efficiënt te zijn in elke situatie. De zijkanten van de breker zijn recht en de kantelplaat is schuin, waardoor de breekbak eenvoudig te vullen is en ook langere stukken kunnen worden gebroken. Bij het ontwerp van de bak werd rekening gehouden met de nodige afschermingen van de bewegende delen. Zo werden het vliegwiel en de riemaandrijving aan de binnenzijde van de unit geplaatst om ze te beschermen tegen slijtage.

Ook het ontwerp van de kaken zijn opmerkelijk. Dankzij de excentrische kaakbeweging is er een constante stroom van materiaal waardoor er hoge capaciteiten kunnen behaald worden. Daarnaast kunnen de kaken in de breker in beide richtingen bewegen, wat vastlopen of brugvorming tegengaat, zelfs bij natte materialen. Er werd ook veel aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid. Door middel van het verstellen van een simpele pin kun je makkelijk en snel de korrelgrootte van het eindproduct veranderen. Er zijn zestien verschillende afstellingen mogelijk op de drie modellen uit de Crusher-reeks, waarbij het mogelijk is om een gebroken granulaat te behalen van 0-16 tot 0-200 mm.

Van Laecke Group is in België en Nederland exclusieve verdeler van ALLU, met vestigingen in Zedelgem en Houten. Voor meer info: www.vanlaeckegroup.com.