Algemeen
De bekende rode containers en oranje vrachtwagens van TCU verdwijnen uit het straatbeeld.

TCU Containers & Recycling in Ulft is overgenomen door Rouwmaat Groep en Heinhuis Recycling. Hierdoor blijft het bedrijf in Achterhoekse handen. De bekende rode containers en oranje vrachtwagens verdwijnen echter wel uit het straatbeeld. “Ouderdom en geen mogelijke opvolging binnen de eigen familie. Dat zijn de redenen om te stoppen”, zegt Ronnie Migchelbrink, samen met zijn broers Victor en Carlo eigenaar van het bedrijf.

“Bij verwerking van reststoffen zijn kennis en ervaring tegenwoordig belangrijke factoren. Met de Rouwmaat Groep en Heinhuis Recycling hebben we twee partijen gevonden die nauw aansluiten bij onze manier van werken. Onze klanten kunnen hierdoor op dezelfde voet door. Dat was voor ons een belangrijke voorwaarde.” De broers Dave en Bob zijn samen met hun neef Elco Rouwmaat geen onbekende partij in Ulft. Hun hoofdkantoor staat in Groenlo, maar in Ulft is Rouwmaat al te vinden met een betoncentrale. Heinhuis Recycling uit Eibergen is ook een echt Achterhoeks bedrijf en neemt een deel van de activiteiten van TCU over. “Wij zijn sterk in metaalrecycling”, vertelt Jeroen Heinhuis. “Wij sorteren metaal op legering, dus soort bij soort.”

Het verwerken van reststoffen (‘Afval is een ouderwets woord’, vindt Migchelbrink) is een belangrijke schakel in duurzaam leven en werken. “Het weer nuttig maken van iets dat is afgedankt, dat is wat wij doen. Dat deden wij op onze eigen manier en onze klanten waardeerden deze manier van werken”, aldus Migchelbrink. Hij is ervan overtuigd dat ook na de overname de klanten bij Rouwmaat en Heinhuis diezelfde mentaliteit terugvinden. “We hebben bewust voor een regionale overname van partners gekozen, die op een soortgelijke manier als wij klanten ontzorgen, meedenken, snel kunnen schakelen en veilig en verantwoord bezig zijn om reststoffen op de juiste manier te verwerken.”