Algemeen

Het ophalen van huishoudelijk afval is een vitale maatschappelijke taak. Als het afval niet of beperkt wordt opgehaald, heeft dat grote gevolgen voor de volksgezondheid en milieuhygiëne. Afvalinzamelaars nemen, ten gevolge van het Coronavirus, nu maatregelen om de continuïteit van de inzameling van het huishoudelijk afval zo goed als mogelijk te garanderen.

Leden van de Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement (NVRD) doen er alles aan om de afvalinzameling zo lang mogelijk en zo goed mogelijk uit te blijven voeren. Daarom worden er nu maatregelen genomen om zo de kans op besmetting met het Coronavirus voor medewerkers, met name diegenen die in de inzameling werken, zo veel mogelijk te beperken.

De afval- en reinigingsbranche volgen de landelijke richtlijnen van het RIVM. Daarnaast nemen veel NVRD leden, vanwege het maatschappelijk belang van hun dienstverlening een aantal preventieve maatregelen die tenminste tot en met 31 maart 2020 gelden:

  • Kantoormedewerkers werken zoveel mogelijk thuis.
  • Medewerkers in inzameling en het beheer van de openbare ruimte komen niet in groepjes bij elkaar (bv. bij start dienst, of tijdens de lunch).
  • Medewerkers met koorts of (hoge) luchtwegklachten blijven thuis.
  • Bijeenkomsten vanaf 20 personen worden uitgesteld of geannuleerd.
  • Afspraken met externen van minder dan 20 personen worden ook uitgesteld tenzij echt noodzakelijk.
  • Uitvoerende taken in de openbare ruimte gaan (vooralsnog) bij de meeste leden gewoon door.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven