Algemeen
De Veerensmederij in Amersfoort.

Op 2 oktober houden de Nederlandse Vereniging van Reinigingsdirecteuren (NVRD) en de Vereniging Afvalbedrijven de Afvalconferentie 2019. Deze vindt plaats in De Veerensmederij in Amersfoort. Dit jaar staan ontmoeting en trots centraal. Het programma bestaat uit een plenair gedeelte en een aantal interessante deelsessies.

PLENAIR:

Ruben van Zwieten
Predikant en oprichter van De Nieuwe Poort op de Zuidas in Amsterdam en aan het Weena in Rotterdam, huizen voor ontmoeting en inspiratie. En van zingevingshotel El Nuevo Puerto in Valencia. Voorzitter 75 jaar bevrijding Europa. Verkozen als Young European Leader klas 2019: 40 mensen onder de 40 jaar.

Ruud Sondag
Ruud Sondag wordt nog altijd vereenzelvigd met Van Gansewinkel, de afvalverwerker waar hij van 2001 tot 2012 aan het roer stond. Hij bouwde het bedrijf om van een traditioneel afvalbedrijf tot een organisatie waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

DEELSESSIES:

Bij het versturen van de vooraankondiging is de vraag gesteld wie de bezoekers willen ontmoeten tijdens de Afvalconferentie 2019. De deelsessies zijn op basis van deze uitvraag ingevuld.

Nedvang:
Naast kwantiteit is ook kwaliteit van belang voor de grootschalige toepassing van recyclaat. Dit geldt voor alle individuele stappen in de recyclingketen, van ontwerp tot en met het product waarin recyclaat is toegepast. Kwaliteit uit zich in bruikbare grondstoffen, transparante processen en goede samenwerking tussen partijen in de keten. Nedvang vertelt in deze sessie vanuit haar ervaring over de ontwikkeling van kwaliteit in ketens, inclusief een visie op de toekomst.

Rijkswaterstaat (RWS):
Rijkswaterstaat is een belangrijke speler in het afvaldossier. Als uitvoerder van het ministerie liggen er heel veel vraagstukken bij RWS. Van duurzame gebiedsontwikkeling tot energieneutraal en circulair werken. Waar houdt RWS zich nu precies mee bezig en hoe gaat de organisatie te werk?

Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG):
Voor VNG is het afvaldossier van groot belang. Hoe werkt de VNG, hoe is men georganiseerd? Waar is VNG trots op? Beleidsmedewerker Mark van Waas geeft met een aantal actieve leden hierover een presentatie.

Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV):
Een sessie over de uitdagingen die er zijn bij het toepassen van kunststofrecyclaat (o.a. in verpakkingen). Naast de theorie, komt er in deze sessie ook een aantal praktijkvoorbeelden aan bod, waarbij geïnnoveerd wordt in de toepassing van gerecycled kunststof. Landelijk zijn er al diverse pilots, zoals bijvoorbeeld het vervaardigen van straatkolken van PCR, Rotatiegieten met een deel van de mix kunststoffen of het ontgeuren van recyclaat.

Voor meer informatie en aanmelden: www.afvalconferentie.nl

2 reacties op “Afvalconferentie 2019 in Amersfoort in teken van ‘ontmoeting en trots’

 1. LAWRENCE EHILEGBU schreef:

  Our company that is into Waste Management equipments supplies to State governments in Nigeria would want to be part of the October conference.

  Kindly provide details and fees.

 2. ivo besselsen schreef:

  waar weven wij ons op wij zijn BessTrade gespecialiseerd in alle typen pvc afvallen
  onze credo is challenges to us with your pvc scrap
  http://www.pvcrecycling.net

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven