Algemeen

AEB weer in bedrijf

Energie- en grondstoffenbedrijf AEB in Amsterdam is weer volledig in bedrijf. Het revisie- en verbeterprogramma heeft zijn vruchten afgeworpen. De laatste twee afgeschaalde lijnen werden vorige week weer in gebruik genomen. Hiermee is een einde gekomen aan de stilstand van de ovens.

De afgelopen maanden hebben technische specialisten en ingeschakelde externen bij AEB gewerkt aan het op volle kracht brengen van de verbrandingscapaciteit. Alle werkzaamheden zijn extern ge-audit. AEB is nu weer in staat met zes verbrandingslijnen afval te verwerken.

Paul Dirix, CEO van AEB: “Het moment van ingebruikname komt sneller dan verwacht en daar zijn we blij mee. Het stelt ons op korte termijn in staat om ons, samen met onze partners, weer volledig te richten op het duurzaam verwerken van afval en het leveren van warmte, energie en grondstoffen.”

Om te zorgen dat AEB voldoet aan de vereisten van een bedrijf dat opereert in een concurrerende markt, kijkt AEB de komende tijd naar de personele bezetting. Dit gebeurt in samenspraak met de ondernemingsraad. Het centrale uitgangspunt is hierbij dat de werkzaamheden door eigen mensen worden vervuld. Bij de transitie naar het nieuwe AEB is ook extra opleiding en training nodig. Daarnaast wordt kritisch gekeken naar functies en of die passen binnen de grootte van het bedrijf.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven