Algemeen

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied heeft het verscherpt toezicht op afvalenergiebedrijf AEB opgeheven. Sinds februari 2018 werd AEB na een serie branden vaker en intensiever gecontroleerd. De Omgevingsdienst concludeert dat AEB als bedrijf weer goed functioneert en vertrouwt erop dat AEB de ingezette weg voortzet. De afvalverwerker blijft onder toezicht, zoals gebruikelijk, maar wordt niet langer strenger gecontroleerd.

Drie jaar geleden werd het verscherpt toezicht op AEB ingesteld na een reeks incidenten, waaronder vijf branden in 2017. Hoewel de incidenten niet gepaard gingen met persoonlijke ongelukken, twijfelde de Omgevingsdienst sterk aan de veiligheidssituatie binnen het bedrijf. Mario Bakker, directeur toezicht en handhaving bij de Omgevingsdienst, zegt in Het Parool dat de afvalverwerker in de afgelopen drie jaar veel werk heeft verzet om weer aan alle eisen en regels te voldoen.

“De deskundigheid binnen AEB is op een aantal onderdelen goed versterkt, zoals de veiligheidsmanagementsystemen, het crisismanagement en het opleiden van het personeel. Er staat nu een modern bedrijf wat betreft toezicht en veiligheid.” Paul Dirix, ceo van AEB: “Er is door heel veel mensen heel hard gewerkt. Ik ben blij dat dat werk ook gezien wordt door de Omgevingsdienst. We bouwen op deze basis verder en blijven ons de komende tijd inzetten om AEB nog veiliger te maken en het bedrijf te verbeteren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven