Algemeen

Adidas wil 11 miljoen schoenen recyclen


De plastic soep is inmiddels bij iedereen bekend. We gebruiken met z’n allen op de wereld zoveel plastic dat een groot deel in de rivieren, zeeën en vervolgens in de oceanen terechtkomen. We moeten dus allemaal wat meer aan het milieu denken. Ook Adidas gaat hier nu meer mee doen.

Adidas is een van ’s werelds grootste kledingproducenten. Waarschijnlijk heb jij zelf ook iets van het merk in je kast hangen. Voor sommige van haar producten heeft de fabrikant plastic nodig. Dat is vooral terug te vinden in de schoenen van het merk. Maar ook in andere producten is het materiaal terug te vinden. Sommige voetbalshirts worden namelijk gemaakt van recyclede PET-flessen.

Voor de schoenen die de fabrikant nu maakt, wordt nog niet altijd gerecycled materiaal gebruikt. In 2018 maakte het bedrijf van het herbruikte plastic vijf miljoen schoenen. Het Duitse kledingmerk heeft echter grotere amibities. Zo moet dit jaar in elf miljoen schoenen recycled plastic worden gebruikt en over vijf jaar moet dit in alle schoenen zitten.

Adidas is zeker niet het enige bedrijf dat gebruik maakt van gerecyclede materialen. Ook Nike maakt voetbalshirts van PET-flessen. Andere kledingproducenten, als The North Face, gebruikt het afvalmateriaal uit de oceaan in hun producten. Het textielbedrijf Waste2Wear gebruikte vorig jaar twee miljoen plastic flessen in hun producten. Hun materialen worden door verschillende grote modemerken gebruikt.

Overigens wordt niet alleen bij sportschoenen aan duurzaamheid gedacht. Ook in veel andere sectoren wordt met belangstelling de trend gevolgd. Zo worden verschillende typen werkschoenen al duurzaam vervaardigd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven