Ga naar hoofdinhoud

Acer maakt laptops van gerecycled materiaal

Foto's: Acer

Computermerk Acer lanceert een nieuwe laptop waarin post-consumer plastic is verwerkt. De Acer Chromebook Vero 514 is de jongste telg in de ecovriendelijke apparatenserie met laptops, desktops, monitors, projectors en accessoires.

Het computermerk begon meer dan tien jaar geleden al met de integratie van duurzaamheidsdoelen in de activiteiten van het bedrijf. In 2013 is Acer begonnen om het gerecyclede gedeelte van zijn notebookverpakkingen in aanzienlijke mate uit te breiden. In 2021 heeft Acer het programma Earthion geïntroduceerd waarin ze nauw samenwerken met leveranciers en partners om ecovriendelijke initiatieven in de leveringsketen te ontwikkelen. Denk aan productontwerp, verpakkingsontwerp, productie, logistiek en recycling. In hetzelfde jaar heeft Acer de zogenaamde Vero-lijn met ecovriendelijke apparaten geïntroduceerd om consumenten groenere opties te bieden. Vero-producten omvatten ecovriendelijke en gerecyclede materialen. De lijn begon met de Aspire Vero-laptop. De eerste “groene” laptop met 30% post-consumer recycled (PCR) plastic in het chassis en 50% PCR-plastic in het toetsenbord. Het toestel is ook zo ontworpen dat het proces van reparatie of upgrades makkelijker is gemaakt zodat de toestellen langer mee gaan. De Chromebook Vero 514 is de nieuwste aanwinst in het Vero-portfolio.

Verpakking ook gerecycled

De verpakking van de Aspire Vero is ook aangepakt. De buitenste doos is gemaakt van 80 tot 85 procent gerecycled papierpulp. Het gebruik van plastic zakken is verminderd door in plaats hiervan gebruik te maken van papieren hoezen voor bescherming van adapters. Daarnaast zijn de laptoptas en het blad tussen het toetsenbord gemaakt van 100 procent gerecycled PET. De resterende verpakking is volledig recyclebaar.