Algemeen

ACB Group bestaat 25 jaar!

ACB Group uit Horst, bekend van ACB Transportbanden & Onderdelen en ARCO Solutions, bestaat deze maand 25 jaar. Het bedrijf, dat in 1994 is opgericht, heeft klanten in onder meer de agri & food, supply chain, industrie, bulk en recycling industrie.

Ten tijde van de oprichting was ACB gevestigd in de kelder van een woning aan de Westerholtstraat in Horst. De ruimte werd al snel te klein voor het bedrijf waardoor er in 1995 een oude champignon cel aan de Massenweg in Melderslo werd betrokken. Aan het einde van 1995 vestigde ACB zich aan de Stationsstraat 125 in Horst. Deze locatie bood voldoende groeimogelijkheden voor de toekomst en is de locatie waar het bedrijf nu nog steeds gevestigd zit. In 2015 kwam daar een vestiging in Doetinchem bij, toen ACB het bedrijf TB Transportbandenservice overnam.

In 2017 betrok ARCO, een dochterbedrijf van de ACB Group, een pand aan de Venrayseweg 141 in Horst. Tussentijds zijn er aan de Stationsstraat verschillende uitbreidingen geweest. Het bedrijf is in zijn totaliteit uitgegroeid tot 2.500 vierkante meter kantooroppervlak en 10.000 vierkante meter productieruimte. Het bedrijf ACB Transportbanden bevindt zich vanaf 1994 voornamelijk in de vervangingsmarkt van transportbanden en levert toebehoren en een groot assortiment onderdelen via de technische groothandel. Een markt waar het bedrijf nu een landelijke speler is.

Bij klanten ontstond rond de eeuwwisseling een toenemende behoefte om met de transportbandinstallatie kosten te reduceren. Tegelijkertijd zochten productiebedrijven naar slimme manieren om hun capaciteit, productiviteit, service en kwaliteit te vergroten. Dit leidde tot een geleidelijke uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten. In 2004 werd daarvoor een nieuwe hal gebouwd, waarin vanaf dat moment constructie- en assemblagewerkzaamheden werden uitgevoerd.

In 2016 kreeg de constructietak van het bedrijf een eigen identiteit, namelijk ARCO Solutions. Zij ontwikkelt en levert totaaloplossingen voor het automatiseren van interne processen. Slimme software die data uit alle installaties en machines binnen één productieproces verzamelt, analyseert en gebruikt om alle technische onderdelen intelligent met elkaar te laten samenwerken. Aan deze combinatie van mechanisering, robotisering en automatisering is grote behoefte.

Het bedrijf ziet volop kansen voor de toekomst. Oprichter Albert Vermeulen: “De vraag naar oplossingen om productieprocessen te automatiseren groeide de afgelopen jaren fors en ik voorzie dat dit in de nabije toekomst niet gaat veranderen. Met de kennis binnen ACB en ARCO hebben we alles in huis om voor de klant een concurrentievoordeel te realiseren en ze te ontzorgen in hun intern transport.”

De directie bestaat uit Albert Vermeulen (1994), Ralph Wijnands (2010) en Mart Verstraaten (2018). Bij het bedrijf werken momenteel 115 mensen en de directie verwacht binnen enkele jaren werk te bieden aan 150 technisch geschoolde HBO’ers en MBO’ers. Het is een bewuste keuze om voornamelijk samen te werken met lokale leveranciers. Hiermee stimuleert het bedrijf de lokale economie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven