Algemeen

4PetRecycling bespaart met Yale 70.000 kg milieu vervuiling per dag

Weet u wat een lege plastic limonadefles weegt?
Nee, wij ook niet tot dat Henk Veenstra, logistiek manager bij 4PetRecycling in Arnhem, ons vertelde dat deze flessen van polyethyleen gemiddeld 3,6 gram per stuk wegen en uit heel Europa naar hen toekomen. Een snelle rekensom leerde ons dat dit een enorm aantal flessen moet zijn.

Nadat de kunststof fles zijn functie heeft vervuld, blijft het veelzijdig en bruikbaar materiaal, dat gemakkelijk geschikt kan worden gemaakt voor hergebruik.

Na ontvangst worden alle flessen gemalen, gewassen en op kleur gescheiden.
Op deze manier brengt 4PetRecycling de kunststofreststoffen, met hoogwaardige milieuwinst, als grondstof terug in de keten. Op deze wijze wordt kostbare grondstof opnieuw ingezet in het productieproces en wordt de hoeveelheid gestort c.q. verbrand kunststofafval verminderd en daardoor op nieuwe grondstoffen en energie bespaard.

Afnemers zoals Snelcore, Folietechniek, Drupet en Sneltray maken met deze grondstoffen weer mooie nieuwe producten.
Producten in de vorm van o.a. folie, bindmateriaal, plantentrays etc.

Een milieu sparend proces waar Wynmalen Materials Handling trots op is aan mee te mogen werken door levering van haar nieuwe vorkheftrucks uit de Veracitor serie.

Op onze vraag waarom gekozen is voor het magazijn – en vorkheftruckmerk Yale, antwoordde Henk Veenstra kort maar duidelijk: Yale is de Mercedes onder de heftrucks.