Ga naar hoofdinhoud

Eten aan een tafel van gerecycled afvalhout

Foto: Studio Henk

In beperkte oplage heeft ontwerpbureau Studio Henk een eettafel gemaakt van gerecycled naaldhout. Dit deed het bedrijf in samenwerking met Recycler Renewi. Vanafprijs van deze limited edition tafel is 2219 euro.

Voor het maken van de zogenoemde Slot eettafel van Studio Henk, gebruiken de makers hout geleverd door Renewi. De recycler selecteert balken uit het afvalhout, en verwijderd hieruit eventuele verontreinigingen als spijkers en schroeven.

Hout uit grachtenpanden

Voor de eerste tafel die Studio Henk van afvalhout heeft gemaakt, werd hout gebruikt uit Amsterdamse grachtenpanden die de makers op straat vonden. Nu komt er dus hout uit de recyclingsector. Corine de Bruijne, hoofd Sustainability bij Studio Henk: “We geloven sterk in het delen van kennis en zijn altijd op zoek naar partnerships die innovatie op het gebied van productieprocessen of materialen teweeg kunnen brengen. Deze samenwerking is absoluut een hele mooie stap in onze reis naar een afvalvrije meubelindustrie.”

De Slot eettafel

De Slot eettafel is een van de populairste bestaande designs van Studio Henk. De tafel heeft een plat ovaal tafelblad is samen te stellen in vijf maten van 2 meter tot 3 meter lang. Maar wat de beide bedrijven betreft blijft het niet bij deze eettafel. Studio Henk en Renewi zijn samen aan het kijken hoe dezelfde productiemethode in de toekomst ook toegepast kan worden op andere stukken uit de collectie.