Algemeen

Van der Spek Vianen B.V. heeft afgelopen week een nieuwe Fuchs MHL360D geleverd aan de Helmondse Schroothandel B.V. in Helmond. De 45 tonner met een gieklengte van 18 meter en originele Fuchs poliepgrijper van 800 liter zal in Helmond worden ingezet bij alle voorkomende werkzaamheden zoals ; het laden van de Lindemann schrootschaar en het op- en overslaan van de producten die bij de Helmondse Schroothandel B.V. worden verwerkt.

De vernieuwde MHL360D is op wens van Wim en Cobus Gerrits voorzien van Xenon verlichting zodat ook in de donkere tijden goed verlicht en veilig gewerkt kan worden.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL360D is een Deutz 6-cilinder Tier III motor met 186Kw verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine t.o.v. de vorige serie met 3dB. Verminderd. De koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermosstatisch geregeld zodat de motor altijd de juist bedrijfstemperatuur heeft.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 6,10 meter en daarbij kan de cabine ook nog 2,20 meter naar voren worden geplaatst voor goed zicht bij het beladen van schaar en vrachtwagens.