Algemeen

Margriet Jongerius is de nieuwe voorzitter van Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN). Zij volgt Ton Doppenberg op. Jongerius was voorheen werkzaam bij Movisie als projectleider. Daarvoor deed zij veel ervaring op in het werkveld van sociale zaken en inclusieve samenleving bij overheden en maatschappelijke organisaties.

“Bijdragen aan het creëren van waardevol werk voor mensen die een steuntje in de rug nodig op de arbeidsmarkt, is een rode draad die door mijn CV loopt”, aldus Jongerius. “Kringlooporganisaties zijn bij uitstek een plek waar veel mensen dit waardevolle werk kunnen doen. Ik ben blij met het vertrouwen dat de BKN-leden hebben uitgesproken en ik kijk uit naar de samenwerking met de leden, het kantoor en bestuur van BKN.”

Scheidend voorzitter Doppenberg is bijna negen jaar actief geweest bij BKN. Als oud-directeur van een afvalbedrijf en oud-voorzitter van de NVRD lag zijn expertise op het vlak van afval en milieu. Onder leiding van Doppenberg is BKN in een nieuwe fase gekomen, waarbij de branche een duidelijke nieuwe stap heeft gemaakt en een professionele, serieuze partner van overheden en andere stakeholders is geworden.

Steeds duidelijker wordt dat kringloopbedrijven een belangrijke impact hebben als het gaat om duurzaamheid en werkgelegenheid. Directeur BKN Leonie Reinders, directeur van BKN: “Ik ben Ton zeer dankbaar voor alles wat hij voor BKN heeft gedaan en ik kijk uit naar de samenwerking met Margriet!”

2 reacties op “Margriet Jongerius nieuwe voorzitter BKN

 1. Mascara schreef:

  Mooie plush hopper

  Weet wat je binnen haalt

  “ Presentatie wethouder doet de tenen krommen
  De kritiek op de publieke optredens van de Utrechtse GroenLinks-wethouder Margriet Jongerius zwelt aan. Ze komt in toespraken moeilijk uit haar woorden, is langdradig en zou inhoudelijk ook niet sterk zijn.”

 2. Willem-Jan Schampers schreef:

  Jammer dat als u kritiek levert, dit anoniem doet! Haar functioneren als wethouder doet niets af aan haar geschiktheid als voorzitter van BKN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven