Algemeen
Foto: Mission Reuse

Merijn Tinga, ook wel de Plastic Soup Surfer, legt 385 kilometer af op een elektrisch surfboard gemaakt van 500 wegwerpbekers. Dit is de afstand gelijk aan het aantal koffiebekers dat in Nederland elke ochtend wordt weggegooid, zou je deze achter elkaar leggen.

Merijn Tinga is bioloog, beeldend kunstenaar, kitesurfer en activist. Samen met Mission Reuse gaat hij op deze manier de strijd aan tegen plasticvervuiling. Tinga: “Deze campagne is gericht op de wegwerpmentaliteit. Nergens is dit zo zichtbaar en tegelijk zo makkelijk op te lossen als bij de wegwerpbeker. Als morgen wegwerpbekers verboden worden, hoeft er geen kop koffie minder om gedronken te worden, alle oplossingen zijn voorhanden. Gezien de staat van onze aarde moeten we van wegwerp afstappen en ‘hergebruik’ zo snel mogelijk de nieuwe norm worden. Samen met Mission Reuse laten we zien hoe makkelijk dat kan zijn.” Mission Reuse is een initiatief van de organisaties Enviu, Natuur & Milieu en Recycling Netwerk Benelux, dat zich richt op het aanmoedigen van verpakkingen voor hergebruik en het verminderen van wegwerpproducten.

Van Brussel naar Amsterdam

Tinga surft via Brussel, Antwerpen, Gent, Vlissingen, Brouwersdam, Rotterdam, Den Haag en IJmuiden naar Amsterdam waar de campagne wordt afgesloten. Leiden nam als eerste Nederlandse gemeente het ‘Van wegwerp naar hergebruik’- bord in ontvangst. Dit bord symboliseert de concrete acties die de gemeente zet om naar een herbruikbaar systeem over te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.